Mazda Furai și motoarele rotative

Deși design-ul motorului rotativ este aproape la fel de vechi ca automobilul până acum acest tip de motor nu a fost folosit de mulți producători auto.

Citroen GS Birotor, NSU Ro80 sau Mercedes-Benz C111 au încercat beneficiile dar și dezavantajele motorului rotativ. De exemplu compania NSU a dat faliment din cauza nenumăratelor reparații ale motoarelor rotative aflate în garanție.

Dar dintre toți producătorii auto mondiali doar Mazda a reușit să îmblânzească motoarele rotative și să găsească formula câștigătoare.

Și mai impresionant este că de peste 50 de ani Mazda s-a dedicat motoarelor rotative și a reușit să facă niște mașini extraordinare cu acest tip de motor. Mașinile sport Mazda Cosmo, RX-3, RX-8 și nenumărate variante de RX-7 au dovedit fiablitatea acestui tip de motor. Mazda chiar a folosit acest tip de motor în racing. Nu doar că RX-7 a fost un reper în istoria de racing dar Mazda a câștigat în 1991 cursa de anduranță de la Le Mans cu celebrul prototip 787B. Așadar Mazda are o pasiune pentru motoarele rotative și așa a luat naștere conceptul Furai în anul 2007.

Iar Mazda a avut chiar planuri serioase pentru prototipul Furai pe pista de curse. Furai a fost inspirat de prototipul câștigător de la Le Mans. Iar design-ul modelului Furai era de-a dreptul răpitor.

Dar din nefericire soarta prototipului Furai a fost una tragică iar tot ce a mai rămas ca amintire este un șasiu devastat de flăcări în urma unor teste pentru Top Gear în 2008.

Să vedem mai jos puțină istorie…

Sursa: YouTUBE